Fernando Felman - Living in Australia

Tuesday, January 16, 2007

The BBQ

עכשיו שחזרנו לסידני צריך להתרגל למציאות קצת שונה. קודם כל, אין לי "תקציב נסיעות" אז חסל סדר השכרת רכב בסופ"שים ונסיעות לפארקים. אבל זה לא אומר שחסל סדר מנגלים. בסידני יש לנו דירה הרבה יותר נוחה ומרווחת ויש גם מרפסת צד בדיוק בשביל BBQ קטן כשממש מרגישים חסך.

החסרון בשיטת ה-BBQ הערוני הוא שאי אפשר לעשות מדורה קטנה בשביל להדליק את הפחמים. אפילו פיסות עץ הם בבחינת מוקצה: זה מוציא יותר מדי עשן. אז איך מדליקים מנגל? הסוד הוא בשיטה ובזמן.

מה שאני עשיתי היה להכין כדור קטן מחצי דף עיתון, להניח אותו על המנגל ולהקים עליו מגדל-קונוס של פחמים. על הפחמים שופכים בערך כוס שמן זית ומחכים דקה. מדליקים את הנייר מהתחתית (שספוג מהשמן שנזל מהפחמים הספוגים גם הם) ומחכים חצי שעה עד שכל הפחמים בוערים ונראים ככה:


אחח, מושלם כמו בפרסומות לבורגר קינג. :)

עכשיו נותר לפזר את הגחלים, להניח את הרשת ולהתחיל לבשל. יצא תענוג!

ולמי שלא שם לב לניואנסים הקטנים – אין יותר אסאדו. זהו, סיימתי עם השקרים המטונפים האלה. התברגנתי, התבגרתי, נהרסתי, לא יודע. אבל מה שעשינו זה BBQ. אמנם לא היו המבורגרים אבל לא רחוק היום שגם את זה אני אעשה. עם נקניקיות. וקצת גמבות בשביל הסיבים.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home